راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

مانیتور یکی از لوازم اساسی تجربه یک بازی لذتبخش است که انتخاب صحیح آن میتواند کمک بزرگی به یک حرفهای در زمینه نمایش پرجزئیات صحنهها یا سرعت انتقال تصاویر در بازیهای خاص داشته باشد. در بازار انتخابهای متنوعی وجود دارد که براساس فاکتورهایی همچون اندازه نمایشگر، وضوح، نرخ تازهسازی، تکنولوژی بهکار برده شده در نمایشگر و غیره دستهبندی شدهاند. ما در این مطلب برحسب نیازهایی که یک گیمر میتواند داشته باشد، این دستهها را مرتب کردهایم و توضیح کاملی در مورد هرکدام از آنها برایتان ارائه میکنیم.
رزولوشن؛ فاکتور مهمی که بسیاری آن را مدنظر دارند
رزولوشن برای نمایش بهتر بافت تصاویر بسیار مهم است و جلوه ویژهای به یک بازی میبخشد. اما باید توجه کنیم که تنها داشتن یک نمایشگر با رزولوشن بالا بهدرد شما نمیخورد. باید کارت گرافیک قدرتمندی داشته باشید تا بتواند از قدرت مانیتور شما نهایت استفاده را داشته باشد. عکس این قضیه هم کاملا درست است و وقتی نمایشگر خوبی با رزولوشن بالا انتخاب نکنید، کارت گرافیک قدرتمندی که خریدهاید، روی مانیتور ضعیف توان نمایش خوبی نخواهد داشت.
رزولوشن رابطه مستقیمی با اندازه نمایشگر دارد، سعی کنید اگر مانیتور بزرگی میخرید، حتما به رزولوشن بالای آن در حد 2K و 4K دقت کنید. گفتنی است که صفحهنمایشهای کوچکتر تفاوت چندانی در رزولوشن بالا نخواهند داشت، چرا که اصلا با چشم غیرمسلح قابل تشخیص نیستند. کیفیت تصاویر در مانتیورهایی که رزولوشن بالایی دارند بهتر است، اما اگر کارت گرافیک شما مناسب نباشد، نرخ فریم پایین آمده و شما بازهم حس خوبی از بازی خود نخواهید داشت.
تکنولوژی بهکار رفته در پنل نمایشگر
پنلهای TA، IPS و VA هرکدام ویژگیهای خودشان را دارند و برای یکسری از بازیها مناسب هستند. پنل IPS برای دوستداران گرافیک بالا در بازیها است. این پنل جزئیات بالایی در همهی رنگها دارد و برای کسانی است که دوست دارند در آرامش کامل در محیط بازی قدم بزنند و از زیبایی بافتهای طراحی شده لذت ببرند. نور خورشید و حرکت علفها زیر پای شخصیت اصلی بازیها در این نمایشگر عالی دیده میشوند و طراحان گرافیکی از آن لذت خواهند برد.
پنلهای VA در نمایش رنگ مشکی کاربرد دارند و علاقهمندان به بازیهای ترسناک را راضی میکند. این پنلها برای تماشای فیلم و سریال هم مناسب هستند و تفاوت طیفهای رنگی در آن بیشتر دیده میشود. پنلهای TA برای گیمرهای حرفهای که بهصورت آنلاین به تجربه بازیهای اکشن میپردازند، بسیار مناسب است. این پنلها تغییرات صفحه نمایش را با نرخ سریعتری بهنمایش میگذارند و دیگر شاهد تاخیر در رفرش ریت بازیها نخواهید بود. این پنلها کیفیت رنگی عالی پنلهای IPS را ندارند، اما بهدلیل تازهسازی سریع صفحه نمایش، میتوانند تجربه لذتبخش حرکات سریع بازیّهای شوتر اول شخص را به بازیکن منتقل کنند.
نرخ تازهسازی فریمها
تازهسازی فریمها هم ارتباط مستقیمی با کارت گرافیک و در جاهایی با خود بازی دارد. کارت گرافیک شما باید توان رندر کردن سریع تصاویر را داشته باشد، تا صفحه نمایش آن را بهخوبی نشان دهد. شما با خرید یک صفحه نمایش 144 هرتزی، پیشزمینه لازم برای نمایش سریع تغییرات بافتها و عوض شدن فریمها را تهیه کردهاید، اما باید کارت گرافیک شما هم همین قدرت را داشته باشد. اگر کارت گرافیک شما نتواند سریعتر از ۶۰ فریم بر ثانیه نمایش دهد، عملا شما محدودیت خواهید داشت. بازیهایی هم هستند که نرخ فریم ریت خوبی ندارند و بنابراین بازهم یک تجربه خوب نخواهید داشت.
سایز نمایشگر را چهطور انتخاب کنیم؟
سایز نمایشگر نکتههای سادهتری نسبت به موارد قبلی دارد. مشخصا وقتی یک بازی شوتر اول شخص را تجربه میکنید، احاطه شما روی تمام صفحه اهمیت بسیار بالایی دارد. بههمین خاطر باید صفحه نمایش کوچکتری را انتخاب کنید تا چشم شما نیاز به حرکات عمیقتری به گوشههای صفحه نمایش نداشته باشد و خسته نشود. در تجربه بازیهای نقش آفرینی که گرافیک مدنظر شماست، بهتر است صفحه نمایش بزرگی انتخاب کنید که البته رزولوشن بالایی داشته باشد.
زمان پاسخگویی صفحهنمایش
زمان پاسخگویی مناسب مربوط به بازیهای اول شخص است. این بازیها فریمها را سریع عوض میکنند و سرعت در آن بهوضوح دیده میشود. بنابراین زمان پاسخگویی نمایشگر هم باید بهحدی باشد که شما سایه تصاویر قبلی را مشاهده نکنید. کیفیت رنگ در چنین صفحهنمایشهایی معمولا خوب نیست، اما گیمرهای حرفهای بهخاطر داشتن نرخ پاسخگویی سریع، میتوانند روی این موضوع چشمپوشی کنند.